Ставната гимнастика е една от основите на Системата на Норбеков. На пръв поглед прилича на обикновени физически упражнения, но на втори и трети разкрива голямата си дълбочина, благодарение на която е един от най-ценните инструменти за постигане на резултати и по здравето, и по емоциите, и по целите.

Всеки ден на курса в рамките на 40 минути - до час се изпълнява комплекс от упражнения за всички зони в тялото – крайници, таз, гръбнак, стимулиране на биоактивните точки, дишане. Упражнeията се изпълняват в радостно и приповдигнато настроение – с осанка и усмивка, под музика и с водене от преподавателя, който пояснява и направлява групата. Гимнастиката служи освен за раздвижване и премахване на блокажи по тялото, така и за стартиране на процесите в организма на по-дълбоко ниво. Без нея Системата не би функционирала оптимално.

Курсовете по Системата съчетават в себе си винаги физическа и ментална активност, за здрав дух и здраво тяло. Нито едната от двете основи не може да съществува самостоятелно без другата.

Гимнастиката се усвоява в рамките на 9-те дена в залата и след това става неизменна част от ежедневието на курсистите и вкъщи. От 40 минути на курса с разясненията вкъщи след това се прави за 15 минути – за тонус при старт на деня, за раздвижване

Резултати от Ставната гимнастика са често изправяне на гръбнака, отключване на блокирани зони в тялото, възстановяване на гъвкавостта в цялото тяло и всички стави, получаване на тонус, натрениране на мускулите.

grafik

 

norbekov knijarnica