Бъди информиран! Защитата на личните данни и спазването правата на нашите клиенти представлява основен ангажимент на "Жануа'98" ЕООД, поради което ние посвещаваме всички необходими ресурси и усилия, за да обработваме твоите данни в пълна безопасност.

 

Вход/Регистрация
НовиниСтатииВъзвърнах зрението си с гениално прости упражнения - Жана Иванова


Възвърнах зрението си с гениално прости упражнения - Жана Иванова

Жана ИВАНОВА, издател:

Силата на духа прави чудеса. Стотици българи хвърлиха очилата и се спасиха от куп болежки

През последните години у нас стана изключително популярна оздравителната система на акад. Мирзакарим Санакулович Норбеков – учен със световна известност, професор, доктор по психология и педагогика, завеждащ катедра по палингенезия в Международната академия по информатизация към ООН, ректор на Института по самовъзстановяването на човека в Москва, автор на редица бестселъри, между които “Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата”. Инвалид първа група, изцяло зависим от апарата за изкуствено прочистване на кръвта, от лекарствата и процедурите, след срещата си с лечителя Сеид Мохамед Хасан той успява да се освободи от физическите недъзи и житейските си несполуки и създава собствен уникален метод за лечение, който успешно прилага близо 30 години. Малцина обаче знаят, че учебно-оздравителната система на акад. Норбеков вече пет години мощно работи у нас благодарение на една жена, смело изправила се пред собствения си здравословен проблем. За пътя й до България и за възможностите да възстановим и да съхраним здравето си разговаряме с издателката ЖАНА ИВАНОВА.

- Г-жо Иванова, как учебно-оздравителната система на акад. Норбеков стигна до България?

- През октомври 2003 г. посетих първа част на учебно-оздравителния курс в Института за самовъзстановяване на човека в Москва, като преди това два пъти прочетох книгата “Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата” в оригинал. Един приятел, знаейки за моя сериозен здравословен проблем, я беше свалил от интернет и ми я изпрати. С голямо нежелание се връщам към това време. Имах много силна катаракта, едното ми око беше оперирано, с отлепена ретина. Предстоеше ми операция на другото, а това означаваше да не мога да виждам. Какво щеше да стане с мен? Един нетрудоспособен млад пенсионер. Самата книга е толкова завладяваща, че те подтиква светкавично към действие. И аз започнах веднага с упражненията за очите, но нещо не правех, както трябва. В Москва отидох изключително депресирана и с ниско самочувствие. Нямах никаква информация за нищо. До четвъртия ден все още бях объркана. Ходех, правех упражнения, но...
Никога няма да забравя този четвърти ден от моя курс. Направихме една техника, която се нарича “Прошка”. След нея много плаках. Простих си, че за повечето от събитията в моя живот съм упреквала единствено себе си, че не съм се разбирала, че съм била изключително недоволна от самата себе си. Осъзнах отношенията с родителите си, които са починали. Прозрях какво е искал да каже мъдрецът с максимата “Опознай себе си, за да опознаеш Бога”.

ТОВА БЕШЕ ПРЕЛОМЕН ДЕН В МОЯ ЖИВОТ в който аз се отпуснах и започнах да работя активно със себе си. Следващата голяма стъпка бе, когато признах, че аз съм една красива и умна жена, която може да бъде успешна, обичана и желана, с прекрасното си дете и с бъдеще, различно от мрачната перспектива, която ми чертаеха лекарите – операции и ослепяване. Целият курс така ме зареди, че у мен започнаха да се раждат идея след идея. Върнах се от Москва амбицирана да преведа всички книги на акад. Норбеков и да организирам курсовете в България. Исках да споделя радостта и резултатите си.

- Кое най-много ви провокира на курса?

- Съмнението и скептицизмът. Чудех се какво правя там и къде съм попаднала, защо съм оставила семейството си в България. Непрекъснато извираха съмнения. Това се случва с всеки, попаднал на курса. Така че първите три дни е борба не за изцеление, а борба със съмнението. След изключителната техника “Прошка”, чрез която преподавателят само те провокира да работиш сам, връщайки се към минали ситуации и да ги разглеждаш от друга гледна точка, и да прощаваш – от една страна на себе си, а от друга – на останалите участници в болезнената за човека ситуация, ти се чувстваш толкова лек, сякаш си свалил от себе си невероятен психологичен товар. И всъщност оттук нататък стартира пътят на оздравяването.

- Кое е най-ценното в този път към здравето според вас?

- Курсът беше изключителен за мене и като преживяване, и като резултат. Усетих как за тези десет дни става едно натрупване, след което започват да се отключват психични проблеми, които всъщност са истинската причина за всички болести, недъзи и неуспехи, които имаме. Правейки едни простички упражнения, ти учиш организма си сам да работи и да се справя. Най-ценното е, че ВСЕКИ ЧОВЕК, ИСКА-НЕ ИСКА, ДОРИ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СКЕПТИК СЛЕД 10 ДНИ ПРОМЕНЯ СВОЕТО СЪСТОЯНИЕ, т.е. състоянието е най-важното. Системата работи по различни пътища, за да се стигне до него. Физическите упражнения събуждат скритите сили на опорно-двигателния апарат независимо от възрастта. Има ли сме например 92-годишен участник, който сподели, че се чувства прекрасно и годините въобще не му личаха. Най-мощната страна на тази практика е, че тя променя физическото и психичното състоянието на човека. Ти изпращаш на всеки 30 секунди по емоционален път чрез кръвта до всяка своя клетка информацията, че си радостен, че си доволен, че можеш всичко. И нещо с теб се случва. Ставаш друг човек. Ставаш по-самоуверен, по-весел, по-жизнерадостен, с изправена стойка, усмихнат, не си нервен, не си толкова агресивен. Ти си по-благ, по-добър, приемаш деня такъв, какъвто е, приемаш хората все повече такива, каквито са. Т.е. ти не създаваш повече условия твоят организъм да страда и да боледува.

- Има ли нещо общо с хипнозата този процес на оздравяване?

- Категорично не. Тук няма никаква сугестия, никаква манипулация, защото ти си провокиран от преподавателя – много от преподавателите в института са лекари, сам да стигнеш до прозрението, че твоето здраве е в твоите ръце. Физическите упражнения, медитативните техники, разговорите и работата в група са изключително важни и всичко става на съзнателно ниво.

- С какво тази система се отличава от останалите оздравителни методики?

- Методиката се отличава с това, че е действена. Тя те предизвиква да действаш. В основата й е суфизмът, учение на мъдростта, което принадлежи към класическата философска традиция на Изтока. Тя обаче е адаптирана за европейския човек. Основната идея на суфите е “Сърцето – с Бога, за ръцете – труд”. И това е пренесено в оздравителната система. В нея няма пасивност. Винаги има движение, винаги има действие. Всеки от нас малко или много е мързелив. Това е път да сключим договор с този мързел, да му се отдаваме за известно време, но по-голямата част да сме активни.
Другото, което е особено важно, е, че тази методика ти дава свобода. Тя не те ограничава. Ако не правиш това, няма да получиш онова, примерно. Ако ядеш еди-какво си, ще стане еди-какво си. Това, което ме плени, е свободата на избора. Дава ти се набор от техники и упражнения и ти сам избираш кога, как и защо да ги правиш. Тази свобода е изключително важна за всеки от нас. Тук липсват строгите правила и предписания, характерни за повечето системи.

- Ортодоксалната медицина гледа скептично на подобен род лечение. Лекари посещават ли вашите курсове и какво споделят за тях?

- Все повече лекари, зъболекари и фармацевти посещават курса и са изключително доволни. Първо, идват, за да се справят със свои здравословни проблеми, и второ, за да усвоят тази методика и да я предлагат след това на своите пациенти. Имаме много примери за това.

- Кои болести най-добре се поддават на тази оздравителна методика?

- Всички, които не са се превърнали в хронични многогодишни заболявания.

- Акцентът пада на очите обаче?

- Очите не са отделна част от организма. По тях обаче човек най-бързо може да разбере, че става някаква промяна и има някакъв резултат. Затова всеки ден специално внимание се обръща на зрението. Ти не можеш директно да наблюдаваш какво става с черния ти дроб. Не можеш директно да разбереш какво става с бъбреците ти. По време на самия курс стават мощни прочиствания. Факт е, че на четвъртия ден, след като се направи техниката за прочистване на черния дроб и на бъбреците, всички имат промяна в урината. И най-скептичният, иска-не иска, след стартирането на този очистителен механизъм, се убеждава в това. Всички са доста изумени от резултатите. Очите са като огледало. Това, което става с тях, става с всеки орган.

СИСТЕМАТА РАЗГЛЕЖДА ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ КАТО ЕДНО ЕДИННО ЦЯЛО

А не, както обича да казва акад. Норбеков, има лекар за лявото ухо, има лекар за дясното око и т.н. Затова на десетия ден човек се чувства абсолютно различен. Целият организъм се включва на самовъзстановяване.

- Съществуват ли противопоказания?

- Курсът не е препоръчителен за хора с тежка форма на рак, алкохолизъм и наркомании.

- Понеже зимата е характерна с вирусните си заболявания, можем ли да преборим вирусите със силата на духа?

- Системата няма да победи вируса, защото той е непобедим. Но тя така повдига имунната система на човека, че този вирус не успява да вилнее в него. Изчезва страхът, дали ще стоиш на течение, или ще е много студено, дали Соломонови или други някакви вируси ще те нападнат и т.н. Тук бих споменала известната притча за чумата, която с пълна сила важи за вируса. Един странник среща чумата, която влиза в града да вземе своите жертви. След време я среща отново, но този път да излиза от града, и й казва: “Чумо, как не те е срам, унищожи целия град.” А тя отговаря: “Аз не съм виновна. Мен Бог ме изпрати да взема пет-шест човека, които трябваше да заплатят за стореното от тях. Всички останали умряха от страх.” Т.е., ставайки по-самоуверен, ставайки себе си, ти повдигаш имунната си система и можеш да устояваш на всяка болест.

- Какви хора и с каква мотивация идват при вас?

- Ако преди пет години започнахме с много болни възрастни хора, пенсионери, сега ни посещават млади - със и без проблеми, т.е. такива, които искат да намерят себе си, да са по-успешни и реализирани. Изключително висок процент от курсистите са с висше образование и занимаващи се със собствен бизнес. Голяма радост е, че все повече мъже идват при нас. В последния курс те бяха 60%, което за мен е много хубаво и важно, тъй като в началото курсовете посещаваха почти само жени. Жените са по-отворени към новото и те като съпруги, майки, любими убеждават своите партньори да направят тази крачка към себе си. Това е радващо за България, тъй като българският мъж е депресиран, потиснат, без самочувствие, неуверен. Мъжът по принцип не споделя и трупа у себе си обидата, болката, огорчението. На семинара човек има възможност да се отпусне, да сподели и да разкаже за резултатите си. Случват се изключителни събития. Хора, които никога не са се осмелявали да застанат и да говорят пред публика, които не са споделяли лични неща дори с най-близките си приятели, тук преодоляват себе си и преминават психологичната бариера.

- Българинът отворен ли е да промени отношението си към здравето и болестта?

- Да. Вече пет години издирвам и издавам книги, които са свързани с подобряване на здравето, на храненето, на психичното състояние и виждам, че в седмичните класациите за най-популярни книги винаги заема позиция такава, която учи как да бъдем по-здрави, по-успешни, по-щастливи. Тази тенденция е в целия свят. У нас идва малко със закъснение, защото ние не бяхме научени, че най-голямата инвестиция е човекът. Аз обаче съм много щастлива, че срещам при нас топжурналисти, топводещи, топмениджъри, топмодели – личности, които връщат знанието и въздействат на другите хора. Този процес е като лавина. Много фирми например изпратиха своите работници, защото знаят, че те ще бъдат много по-продуктивни, по-хармонични и много повече ще дадат за фирмата, ако знаят тези практики и упражнения.

 

Едно интервю на Румяна МАРИНОВА

Прочетена 8681 пъти

Предстоящи курсове

schedule courses 2 2019.jpg

Мнения и резултати

{youtube}v=9FViWQ7bFkI|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=__aZeJt-gnI|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=irDeCDh-G3M|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=8xNjDnlhAzw|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=mzn7uSubQQE|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=BsTrqlSqX5A|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=OrbdwfRo2sA&t=1s|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=MvxYO581720&t=1s|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=_uAEki8aAbs|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=mnd6gOiL6SU|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=wZ5KSsemA3I|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=JFr7Z1apLOQ|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=nU6TaED_yzE|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=5Dp0Fmco4W0|100%|320|0{/youtube}

Как интуицията спасява животи

За късмета, картите и интуицията За първи път бях в Хималаите преди точно пет години.  Тогава целта на посещението беше...

С любопитство и нестихващ интерес, аз билет за курса на Норбеков взех. С късогледство под ръка и усмивка на уста,...

Как една жена цъфти след курса... {youtube}v=NKTp0naOG68|420|320|0{/youtube}

  {youtube}v=fBu-Q0PGIec&t|420|320|0{/youtube}

Анкети Първо ниво  учебно-оздравителни курсове 2018 година

Представяме Ви снимки от анкета номер 2, попълнена от курсисти в последния ден на курса Първо учебно-оздравително ниво в различни...

Резултатът за деветте дни е много пъти по-добър от 3-месечна психотерапия (2 пъти седмично). Страховете ми ги няма – не...

Какво се случва на Работилницата на успеха ...

Какво се случва на Работилницата на успеха, или как вадим малко трънче, а променяме целия си живот? "Извадиха малко трънче,...

Милена - за кръга на желанията и сбъднатите мечти

Обещах, че ще споделя дали и как се е сбъднало желанието ми след похода през 2014 г. с Мирзакарим Норбеков...

Карах курса преди 13 години,свалих 3,5 диоптъра очила и до сега чеша без очила и никога няма да са ми...

Вдъхновяващи резултати от първо ниво по Системата на Норбеков   {youtube}FVpcMXpRzzQ|420|320|0{/youtube}

Резултати от първо оздравително ниво по системата на акад. Норбеков, проведен в София, 2014 година. {youtube}6_ohDQKIb-Q|100%|320|0{/youtube}

Резултати от учебно-оздравителен семинар I-во ниво по системата на Мирзакарим Норбеков, София, 22.06-01-07.2013г. {youtube}SQ5bXxRQlmw|100%|320|0{/youtube}

НА ВАДИМСъс силен Дух,непоклатим,Учителят ни скъп Вадим,ни води смело все напред.Държи на точност и на ред. Той мъдър е и...

Споделено в алтернативния ден по време на Миниработилницата на успеха

8 ЧАСА ТЪМНО„Единственият начин, да превъзмогнеш страховете си, е да се срещнеш очи в очи с тях." Страх от това,...

Детският курс за мен - Мариета

Детски курс, аз влизам в залата, мама ме оставя, та аз съм на 11 г. Оглеждам навела надолу главата със...

Споделено лично, първо лице от и за детския курс

Ден 1.„По-бързо, како, деее!!!! Ще закъснеем!"Кака ми не се забързва и продължаваме да се бавим.Намираме залата за курса и влизаме....

Анкети - преди и след курса

Анкети - преди и след курса   Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Мнения и резултати от Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Учебно-оздравителен...

Работилница на успеха с поход, Странджа -  2014г.

В Работилницата тази година се включих на петия ден, отивайки за морската част. Tова не е първата ми Работилница. За...

Уроци по живот

Моята среща с г-н Мирзакарим Норбеков Поход „Работилница на успеха Странджа 2014”   Автор: Диана Господинова ПоходътОфициалното име на похода...

Откровена съм (в последно време особено ...

Откровена съм (в последно време особено). Многословна съм (най-вече през цялото време). Не обичам дъжда (…).   21ви август. около...

За първи път бях на Работилница на успеха на ...

За първи път бях на Работилница на успеха на Елените през 2012 г. Не знаех какво да очаквам, дали въобще...

Поход с Работилница на успеха – Странджа 2014 година

7 август – всички се събираме в Сарафово. Думата, която най-точно определя първата вечер и всички следващи дни и нощи...

Вълнуващи резултати от похода в Странджа 2014 година   {youtube}http://youtu.be/8mQhjKeIwVc|100%|320|0{/youtube}

К.М. "Имах плексит и наднормено тегло. След семинара мускулите ми се тонизираха, изчезнаха болките, подобрение във физиката и намаляване на...

П.К. "Дойдох с дискова херния-вече нямам болка, с разширени вени-намален е участъка и размерите." И.Ж. "Намален диоптър и свиване на...

С.Б. "В началото беше болката в дясното рамо и ограничените ми движения. Болки в кръста и ограничени движения в тазобедрената...

С.С. "Овладях страховата невроза"   М.М. "Един диоптър по-малко, намалих размера на белег с 3 см."   Д.Д. "Увеличих ръстта...

Ж.С. "След занятията изчезна половин диоптър, подобрение на състоянието на кистата, научих се на отговорност и търпение." Я.Р. "Страдах от...

В.М. "След депресия и паническите разтройства започнах да се чувствам по-самоуверена, по-спокойна. Усещам увереност в собствените си сили." Д.М. "След...

Здравейте, Аз съм N.B, пенсионер.Дълго време ме убеждаваха, че дори и на такава възраст, ще мога да извлека полза от...

Чудесен резултат на Гергана К.

Преди 2 години без външни причини започнах да пълнея, да губя своята жизненост и енергията. След дълго „разследване” ми откриха...

Казвам се Тодорка Ралева, 64 год. от гр. Добрич. Преди две години се запознах с метода на Мирзакарим Норбеков, посещавайки...

Резултати от VIP оздравителен семинар в Боровец 2013 {youtube}soqr3IZp71o|100%|320|0{/youtube}

Преди повече от половин година изкарах Оздравителния курс на Норбеков - за деца при Соня. Спомням си, че малко преди...

Не съм повишавала кръвното налягане по време на курса. Намалих наполовина дневната доза от лекарството "Ксетонор"и се чувствам много добре...

Физическа и духовна пормянаИва Горещо препоръчвам да се захванете със собственото си щастие!!!Георги Дойчинов

Много се радвам, че проявявате интерес към курса и системата на Норбеков. Постигнах чудесни резултати, след като завърших първата част...

Започнах Интернет курса по системата на Норбеков заради дългогодишна депресия, стрес, изтощение и хронична умора, хронично неудовлетворение. Исках толкова много...

Оздравителният курс по системата на Норбеков помага не само в лекуването на здравето, той лекува и душата. Учи ни да...

Красотата на човешката природа – възможността да растем, да се развиваме и да откриваме скритите си възможности Нели Георгиева

"Вече виждам последния ред на таблицата!” Вероника "Вече виждам неща, които преди не съм виждал, не се разболявам  и съм...

{youtube}3-UTg_GO17Y|450|320|0{/youtube}

Здравейте, днес бяхме на очен преглед. Докторката след прегледа остана да размишлява:) Понеже за едно лято Анжелика,която изкара оздравителния детски...

Майката на Веско: По-спокоен, обичлив, по-изпълнителен. От майката на Вики: Стана по-весел, по-упорито отстоява своите желания. По-уверен е в себе...

Най-важното - осъзнаване на действията и постъпките на другите, на моите действия и постъпки и виждане на закономерностите, които ги...

Системата на Норбеков в България. Мнения и резултати от Работилница на успеха 2012 година (Мастерская 2012 г.) - Видео  ...

Интервю с Влади Въргала

Влади Въргала: Излекувах си язвата и дископатията със системата на Норбеков. В момента съм в крещящо здраве, спрях алкохола и...

  Преди оздравителният семинар След завършване на 10 дневния семинар След самостоятелната работа Р.Йо. Оперирана щитовидна жлеза В ремисия В...

"Много е трудно с думи да обесня емоционалното въздействие на курса и на всичко, което преживях по време на занятията...

"Дойдох на курса, за да си оправя очите.Успях! Аз съм още млада, сега изграждам характера си и курса ми оказа...

"Благодаря за втората рожденна дата! До започването на курса бях като в лабиринт-знаех, че има изход, но не намирах верния...

Много съм благодарен,че чрез тази методика получих увереност в своите възможности.При дясно ухо след неуспешна операция,натъпкано с тампони,което въобще не...

"Благодаря от цялото си сърце! За тези 10 дни постигнах резултати за години! Нямам язва, гръбнака ми е гъвкав, без...

"За пръв път участвах в курс,който разглежда човека като цяло.Научих много за тялото, душата и духа, за това как да...

"Винаги съм знаела, че човек има всичко в себе си, но някак само интуитивно и благодарение на курса получих техники...

"След семинара по системата на акад. Норбеков станах по-толерантна към различните хора, постигнах всичките си цели, станах по-добра към себе...

"След обостряне вследствие на фарингит ми се успокои гърлото.Имах късогледство от 3 години- махнах очилата."Ромелия 

"Голямо подобрение на зрението, заличих белег от операция, отслабнах, спря ха болките и теченията вследствие на възпаление на яйчниците и...

"Значително увеличена яснота на погледа вследствие на склероза на очния нерв. Намаляха болките в гръбначния стълб и ми се повиши...

"Осезателно подобрение след болки породени от колит.Имах разширени вени- след 10 дневния семинар почувствах подобрение,няма оттичане и неприятно парене, свободно...

"Намаля ми хроничната кашлица, подобрих зрението си,чувствам комфорт в областта на врата и гърба...на всякъде-чувствам, че живея! Отдавна се стремя...

"Понижих стойностите на кръвното налягане, голям подвижност на гръбнака, вследствие дискова херния, преодолях умората и подобрих емоционалната си устойчивост" Лили 

"След мозъчен инсулт,понижих диоптрите с 1d.,ползвам си дясната ръка и общо подобрение на зрението" Добрин

"Стегнах фигурата, подобри се еластичността на кожата ми, подобри се зрението и контрастността на виждане"Снежи

"Всичко в мен се промени шеметно.Ще продължа да работя"Елена

" Всеки човек в определен момент от живота си има нужда някой да му покаже пътя. Благодаря ви!"Х. Ахмед 

".... М. Норбеков успя да ме накара да повярвам, че всичко е възможно, стига да опиташ. Допада ми неговата духовитост....

"Това,което научих от книгите на Норбеков е, че мога всичко,стига да го желая достатъчно силно и да съм готова да...

Ще ви се представя с името, с което моят Любим ме нарича – Мурка. “М“ като първата буква от собственото...

Изповед на Донка Кавалджиева Здравейте всички, които все още вярвате в себе си, колкото и изтъркано да ви звучи!!! Аз...

Здравейте, това е моята история - как ослепях на Запад и се излекувах на Изток... ...беше топло лято там далече,...

Ако някой ми беше казал, че ще имам второ дете преди 2-3 години, щях да се позасмея и да му...

Прочетете повече по темата тук  

  С какви заболявания дойдохте(продължителност на заболяването) Резултат в края на 10-дневния семинар Б.Х Хронична уро-инфекция с чести кризи От...

{youtube}tQU06vhqDp4|100%|320|0{/youtube}

След 1 оздравителен курс и по време на самостоятелната работа се възстанових от радикулита и от постоянните болки в кръста!...

«
»

Бюлетин

Въведете Вашия мейл адрес, за да се абонирате.footer-contact-phone02 9878730

footer-contact-mailТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

footer-contact-mapСофия,

пл. "П. Р. Славейков" 11, ет. 5

Банкова сметка:

IBAN: BG29STSA93000021744640

BIC: STSABGSF

Банка ДСК ЕАД

"Жануа'98" ЕООД

* Всички такси са за сметка на наредителя!