Бъди информиран! Защитата на личните данни и спазването правата на нашите клиенти представлява основен ангажимент на "Жануа'98" ЕООД, поради което ние посвещаваме всички необходими ресурси и усилия, за да обработваме твоите данни в пълна безопасност.

 

Вход/Регистрация
НовиниСтатииМирзакарим Норбеков: Съдбата не пожела да се срещна с Ванга


Мирзакарим Норбеков: Съдбата не пожела да се срещна с Ванга

ЖАНЕТА ЙОРДАНОВА

В едно истинско райско кътче на 100 километра от центъра на Москва е къщата на световноизвестния учен Мирзакарим Норбеков. В това приказно място, далеч от шума на многомилионната руска столица, живее човекът, чиито изследвания и книги преобърнаха съвременните представи за границите на човешките възможности. Къщата с прекрасна архитектура е потънала в зеленина и цветя и чувството за хармония и уют завладява всеки, прекрачил прага на този дом. На почит в него са узбекските традиции, така добре съхранени от съпругата Гуля – жена с невероятно излъчване.

- Мирзакарим Санакулович, оказа се трудна работа един български журналист да си уреди интервю с Вас в Москва. Аз Ви търсих цяла седмица, секретарката Ви накрая вдигна ръце и каза, че сте най-непредсказуемият човек на земята.

- За мен е голямо удоволствие да дам интервю за българския вестник „Телеграф” в Москва. Работата е там, че аз не обичам да планирам в часове следващия си ден. Ако направя това, в мен започва голямо безпокойство, което унищожава моето днес и сега.

- Вашата уникална система за самовъзстановяване на човешкия организъм, както и книгите Ви, са изключително популярни в България, а и по цял свят. Оздравителните курсове се ползват с голям авторитет сред хора с престижни професии – лекари, адвокати, журналисти.

- В България наистина идват най-добрите преподаватели от Института за самовъзстановяване на човека в Москва, който ръководя. Когато искам да ги изпратя някъде другаде в чужбина, издателката на моите книги в България Жана Иванова винаги прави нещо с мен, винаги прилага някакви хитрости и най-добрите в крайна сметка тръгват за вашата страна. Казвам си - това е за последно, ще заминат за друга страна, но ето вече толкова години не се получава. А и аз самият често водя семинари в България. В началото на септември т.г. във Варна с мое участие ще се проведе мастерски клас „Работилница на успеха”.

- Вие станахте световноизвестен със системата за възстановяване на зрението. Дори наскоро в Москва Ви гостува 72-годишен монах от Молдова, който самостоятелно, работейки по книгата „Опитът на един глупак”, е ликвидирал зрителния си проблем. Как стигнахте до извода, че с подходящи упражнения диоптрите могат да бъдат премахнати?

- Известни са много случаи, когато пациенти са успели да се излекуват от най-тежки страдания, смятани от съвременната медицина за фатални. Ако се изследват хората, измъкнали се от клопката на смъртта, може да се намери пътят, по който това е станало. И ако той се повтаря многократно, значи е открита закономерност. Преди много години забелязахме, че хората, които са весели, усмихнати, които се чувстват щастливи, започват някъде да забравят очилата си. И въз основа на проучване установихме, че те ги забравят, защото виждат чудесно и без тях. Разбрахме, че държим в ръцете си закономерност, която може да се пренесе в техниките на работа за подобряване на зрението. Започнахме да правим проучване как това състояние може да се получи по изкуствен начин чрез приповдигане на настроението. Резултатите бяха удивителни, но при много работа и постоянство. Възстановяването на зрението по системата зависи от това доколко един човек е настроен да работи върху себе си. Оздравителните курсове са за силни хора, нашата система не е за слабохарактерни. Оттам идват и различните резултати.

- За силно развитата Ви интуиция се носят легенди. Говори се, че четете мисли, че виждате на хиляди километри разстояние. Можете ли да кажете кога е рожденият ми ден?

- Аз не зная кога е рожденият Ви ден, но мога спонтанно да узная различни страни от живота на човек. Ето Вие например от лявата страна на корема имате родилно петно. Аз не използвам интуицията си да отгатвам рождени дати и да правя фокуси и демонстрации. Тя ми е необходима да получавам отговор на въпроси, които са важни за мен и за обучението в самоусъвършенстване. Интуицията не е като телевизора да се включи от едно копче. Тя е нещо като библиотека, като интернет, които човек ползва, за да получи определена информация. Вие можете ли в интернет да намерите рождения ден на всеки човек?

- Не, разбира се, но това за родилното петно е вярно. А при какви обстоятелства заработва Вашата интуиция?

- Интуицията не е така съвършена, както очите и ушите, които просто виждат и слушат. Моята интуиция работи най-добре нощем в определено свръхсъстояние.

- А може ли всеки човек да развие тези качества?

- Всеки човек се ражда с интуиция. Наблюдавайте своето дете. Със затворени очи то може да се разхожда вкъщи, без да се удари никъде. Ако поставите пред него топки с различни цветове и му кажете да вземе червената, то ще вземе точно червената. Интуицията може и трябва да се развива, но за това са необходими сериозни тренировки. Което се тренира, то се и развива. На моите ученици винаги казвам, че това, което мога аз, го могат и те.

- Има ли някакво сходство между Вашите качества и качествата на нашата пророчица Ванга?

- Неее. Ванга е велик талант, богоизбрана, нейната интуиция е била отключена по всяко време, докато при мен, за съжаление, това става внезапно. Представете си например - някои хора имат хубава фигура по природа, а други изглеждат добре, защото често ходят в спортната зала. Аз се отнасям към тези, които трябва да посетят спортната зала. А Ванга е феномен, тя прослави България в целия свят. Била е сляпа, но зряща по друг начин. За голямо съжаление аз не можах да се запозная с нея. Винаги съм искал, но съдбата не пожела да се срещна с Ванга. Колкото пъти тръгвах, в последния момент се случваше нещо и аз отлагах пътуването.

- Какъв е ритъмът на живот на един феноменален човек като Вас?

- Моят режим е много ненормален, но така е повече от 30 години. Когато хората тръгват на работа, аз лягам да спя. Събуждам се между 11 и 13 часа, когато нормалните са преполовили деня си. След като обядвам, отивам на работа в Института. Вечерта с огромна радост се връщам при семейството си в моята къща. Това е времето за съпругата и децата ми. И когато някъде към полунощ, всички тихичко се оттеглят в спалните си, за мен настава най-желаното време. Два часа правя текущи упражнения, а от 2 до 4,45 тренирам интуицията си. Това е нещо като изпадане в транс при отворени очи. В 5 часа лягам в леглото, гледам някакъв художествен филм или чета книга и към 6-7 часа заспивам. Спя най-много 4-5 часа в денонощие.

- Вие сте много богат човек. Защо домът Ви не е в Рубльовка – кварталът в Москва, в който живеят най-заможните руснаци?

- Знаете ли, моите деца и тяхното възпитание са много важни за мен. Затова аз не искам те да растат в средите на богатите. Такова проклятие не ми е нужно. Сред заможните се живее добре, когато нямаш деца. Но когато ги имаш, е хубаво да избереш такова място за дом, където децата ти да растат нито сред богати, нито сред бедни и където да се чувстват свободни. Затова аз избрах това спокойно кътче във вилната зона на Москва, далеч от шума на големия град.

- Подготвяте нова книга. Кога ще се появи тя на книжния пазар?

- През август т.г. ще излезе от печат последната ми книга. Тя е резултат на шестгодишна изследователска работа на три института. За да бъдат събрани данните за написването й, аз похарчих милион и половина долара. Тези данни изследват живота на човека и откриват закономерности, които могат да му бъдат от полза.

- Как се отнасяте към другите автори, които също са се посветили на здравето и благополучието на човека? Познавате ли се с Малахов, който сега е много популярен в Русия?

- С много от тях съм личен познат, а с Малахов сме приятели и сме на ти. Но има много други, чието име дори не искам да споменавам, защото книгите, които издават, вредят на хората. В рамките на месец те пишат по една „творба”, в която дават съвети например как да се привлича противоположният пол, как да се подобрят съпружеските отношения, как да се възпитават децата. Има един такъв човек сега в Русия, който посетих наскоро в дома му. Той живее в едностаен апартамент, подът на който не е забърсван през последните пет години, разведен е четири пъти, децата му са се отказали от него, а той дава съвети как да се съхрани семейството. И изпълнявайки съветите му, хората получават влошаване на състоянието си. Ето към такива псевдоучени се отнасям с голяма неприязън.

 

Системата на академик Мирзакарим Норбеков за самовъзстановяване здравето на човека е изключително популярна в България. У нас ежегодно се провеждат оздравителни курсове, водени от учениците на световноизвестния учен. Книгите му „Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата”, „Уроците на Норбеков”, „Тренировка на тялото и духа”, „Къде на майната си зимуват звездите” се превърнаха в бестселъри и влязоха в библиотеките на почти всеки български дом. В тях има един цял източен мироглед, поднесен с много чувство за хумор, така присъщо на автора им. За своята система Норбеков казва, че това, на което иска да научи хората, не му принадлежи. Тези знания той е получил от своите наставници, а те – от своите наставници. Знанията са на повече от 5 хиляди години, но са адаптирани към нашия свят. Според Мирзакарим Норбеков всички болести ни спохождат, заради неумението да управляваме собствения си организъм. „Ако нещо, истински заслужаващо си, ви задържа в този живот, вие сте обречени на успех”, вдъхва увереност със цялото си учение Норбеков. Благодарение на уникалната система, много хора по света са възстановили здравето си и са се справили с трудни житейски ситуации.

Прочетена 3335 пъти

Предстоящи курсове

schedule courses 2 2019.jpg

Мнения и резултати

{youtube}v=9FViWQ7bFkI|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=__aZeJt-gnI|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=irDeCDh-G3M|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=8xNjDnlhAzw|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=mzn7uSubQQE|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=BsTrqlSqX5A|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=OrbdwfRo2sA&t=1s|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=MvxYO581720&t=1s|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=_uAEki8aAbs|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=mnd6gOiL6SU|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=wZ5KSsemA3I|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=JFr7Z1apLOQ|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=nU6TaED_yzE|100%|320|0{/youtube}

{youtube}v=5Dp0Fmco4W0|100%|320|0{/youtube}

Как интуицията спасява животи

За късмета, картите и интуицията За първи път бях в Хималаите преди точно пет години.  Тогава целта на посещението беше...

С любопитство и нестихващ интерес, аз билет за курса на Норбеков взех. С късогледство под ръка и усмивка на уста,...

Как една жена цъфти след курса... {youtube}v=NKTp0naOG68|420|320|0{/youtube}

  {youtube}v=fBu-Q0PGIec&t|420|320|0{/youtube}

Анкети Първо ниво  учебно-оздравителни курсове 2018 година

Представяме Ви снимки от анкета номер 2, попълнена от курсисти в последния ден на курса Първо учебно-оздравително ниво в различни...

Резултатът за деветте дни е много пъти по-добър от 3-месечна психотерапия (2 пъти седмично). Страховете ми ги няма – не...

Какво се случва на Работилницата на успеха ...

Какво се случва на Работилницата на успеха, или как вадим малко трънче, а променяме целия си живот? "Извадиха малко трънче,...

Милена - за кръга на желанията и сбъднатите мечти

Обещах, че ще споделя дали и как се е сбъднало желанието ми след похода през 2014 г. с Мирзакарим Норбеков...

Карах курса преди 13 години,свалих 3,5 диоптъра очила и до сега чеша без очила и никога няма да са ми...

Вдъхновяващи резултати от първо ниво по Системата на Норбеков   {youtube}FVpcMXpRzzQ|420|320|0{/youtube}

Резултати от първо оздравително ниво по системата на акад. Норбеков, проведен в София, 2014 година. {youtube}6_ohDQKIb-Q|100%|320|0{/youtube}

Резултати от учебно-оздравителен семинар I-во ниво по системата на Мирзакарим Норбеков, София, 22.06-01-07.2013г. {youtube}SQ5bXxRQlmw|100%|320|0{/youtube}

НА ВАДИМСъс силен Дух,непоклатим,Учителят ни скъп Вадим,ни води смело все напред.Държи на точност и на ред. Той мъдър е и...

Споделено в алтернативния ден по време на Миниработилницата на успеха

8 ЧАСА ТЪМНО„Единственият начин, да превъзмогнеш страховете си, е да се срещнеш очи в очи с тях." Страх от това,...

Детският курс за мен - Мариета

Детски курс, аз влизам в залата, мама ме оставя, та аз съм на 11 г. Оглеждам навела надолу главата със...

Споделено лично, първо лице от и за детския курс

Ден 1.„По-бързо, како, деее!!!! Ще закъснеем!"Кака ми не се забързва и продължаваме да се бавим.Намираме залата за курса и влизаме....

Анкети - преди и след курса

Анкети - преди и след курса   Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Мнения и резултати от Учебно-оздравителен семинар I-во ниво Учебно-оздравителен...

Работилница на успеха с поход, Странджа -  2014г.

В Работилницата тази година се включих на петия ден, отивайки за морската част. Tова не е първата ми Работилница. За...

Уроци по живот

Моята среща с г-н Мирзакарим Норбеков Поход „Работилница на успеха Странджа 2014”   Автор: Диана Господинова ПоходътОфициалното име на похода...

Откровена съм (в последно време особено ...

Откровена съм (в последно време особено). Многословна съм (най-вече през цялото време). Не обичам дъжда (…).   21ви август. около...

За първи път бях на Работилница на успеха на ...

За първи път бях на Работилница на успеха на Елените през 2012 г. Не знаех какво да очаквам, дали въобще...

Поход с Работилница на успеха – Странджа 2014 година

7 август – всички се събираме в Сарафово. Думата, която най-точно определя първата вечер и всички следващи дни и нощи...

Вълнуващи резултати от похода в Странджа 2014 година   {youtube}http://youtu.be/8mQhjKeIwVc|100%|320|0{/youtube}

К.М. "Имах плексит и наднормено тегло. След семинара мускулите ми се тонизираха, изчезнаха болките, подобрение във физиката и намаляване на...

П.К. "Дойдох с дискова херния-вече нямам болка, с разширени вени-намален е участъка и размерите." И.Ж. "Намален диоптър и свиване на...

С.Б. "В началото беше болката в дясното рамо и ограничените ми движения. Болки в кръста и ограничени движения в тазобедрената...

С.С. "Овладях страховата невроза"   М.М. "Един диоптър по-малко, намалих размера на белег с 3 см."   Д.Д. "Увеличих ръстта...

Ж.С. "След занятията изчезна половин диоптър, подобрение на състоянието на кистата, научих се на отговорност и търпение." Я.Р. "Страдах от...

В.М. "След депресия и паническите разтройства започнах да се чувствам по-самоуверена, по-спокойна. Усещам увереност в собствените си сили." Д.М. "След...

Здравейте, Аз съм N.B, пенсионер.Дълго време ме убеждаваха, че дори и на такава възраст, ще мога да извлека полза от...

Чудесен резултат на Гергана К.

Преди 2 години без външни причини започнах да пълнея, да губя своята жизненост и енергията. След дълго „разследване” ми откриха...

Казвам се Тодорка Ралева, 64 год. от гр. Добрич. Преди две години се запознах с метода на Мирзакарим Норбеков, посещавайки...

Резултати от VIP оздравителен семинар в Боровец 2013 {youtube}soqr3IZp71o|100%|320|0{/youtube}

Преди повече от половин година изкарах Оздравителния курс на Норбеков - за деца при Соня. Спомням си, че малко преди...

Не съм повишавала кръвното налягане по време на курса. Намалих наполовина дневната доза от лекарството "Ксетонор"и се чувствам много добре...

Физическа и духовна пормянаИва Горещо препоръчвам да се захванете със собственото си щастие!!!Георги Дойчинов

Много се радвам, че проявявате интерес към курса и системата на Норбеков. Постигнах чудесни резултати, след като завърших първата част...

Започнах Интернет курса по системата на Норбеков заради дългогодишна депресия, стрес, изтощение и хронична умора, хронично неудовлетворение. Исках толкова много...

Оздравителният курс по системата на Норбеков помага не само в лекуването на здравето, той лекува и душата. Учи ни да...

Красотата на човешката природа – възможността да растем, да се развиваме и да откриваме скритите си възможности Нели Георгиева

"Вече виждам последния ред на таблицата!” Вероника "Вече виждам неща, които преди не съм виждал, не се разболявам  и съм...

{youtube}3-UTg_GO17Y|450|320|0{/youtube}

Здравейте, днес бяхме на очен преглед. Докторката след прегледа остана да размишлява:) Понеже за едно лято Анжелика,която изкара оздравителния детски...

Майката на Веско: По-спокоен, обичлив, по-изпълнителен. От майката на Вики: Стана по-весел, по-упорито отстоява своите желания. По-уверен е в себе...

Най-важното - осъзнаване на действията и постъпките на другите, на моите действия и постъпки и виждане на закономерностите, които ги...

Системата на Норбеков в България. Мнения и резултати от Работилница на успеха 2012 година (Мастерская 2012 г.) - Видео  ...

Интервю с Влади Въргала

Влади Въргала: Излекувах си язвата и дископатията със системата на Норбеков. В момента съм в крещящо здраве, спрях алкохола и...

  Преди оздравителният семинар След завършване на 10 дневния семинар След самостоятелната работа Р.Йо. Оперирана щитовидна жлеза В ремисия В...

"Много е трудно с думи да обесня емоционалното въздействие на курса и на всичко, което преживях по време на занятията...

"Дойдох на курса, за да си оправя очите.Успях! Аз съм още млада, сега изграждам характера си и курса ми оказа...

"Благодаря за втората рожденна дата! До започването на курса бях като в лабиринт-знаех, че има изход, но не намирах верния...

Много съм благодарен,че чрез тази методика получих увереност в своите възможности.При дясно ухо след неуспешна операция,натъпкано с тампони,което въобще не...

"Благодаря от цялото си сърце! За тези 10 дни постигнах резултати за години! Нямам язва, гръбнака ми е гъвкав, без...

"За пръв път участвах в курс,който разглежда човека като цяло.Научих много за тялото, душата и духа, за това как да...

"Винаги съм знаела, че човек има всичко в себе си, но някак само интуитивно и благодарение на курса получих техники...

"След семинара по системата на акад. Норбеков станах по-толерантна към различните хора, постигнах всичките си цели, станах по-добра към себе...

"След обостряне вследствие на фарингит ми се успокои гърлото.Имах късогледство от 3 години- махнах очилата."Ромелия 

"Голямо подобрение на зрението, заличих белег от операция, отслабнах, спря ха болките и теченията вследствие на възпаление на яйчниците и...

"Значително увеличена яснота на погледа вследствие на склероза на очния нерв. Намаляха болките в гръбначния стълб и ми се повиши...

"Осезателно подобрение след болки породени от колит.Имах разширени вени- след 10 дневния семинар почувствах подобрение,няма оттичане и неприятно парене, свободно...

"Намаля ми хроничната кашлица, подобрих зрението си,чувствам комфорт в областта на врата и гърба...на всякъде-чувствам, че живея! Отдавна се стремя...

"Понижих стойностите на кръвното налягане, голям подвижност на гръбнака, вследствие дискова херния, преодолях умората и подобрих емоционалната си устойчивост" Лили 

"След мозъчен инсулт,понижих диоптрите с 1d.,ползвам си дясната ръка и общо подобрение на зрението" Добрин

"Стегнах фигурата, подобри се еластичността на кожата ми, подобри се зрението и контрастността на виждане"Снежи

"Всичко в мен се промени шеметно.Ще продължа да работя"Елена

" Всеки човек в определен момент от живота си има нужда някой да му покаже пътя. Благодаря ви!"Х. Ахмед 

".... М. Норбеков успя да ме накара да повярвам, че всичко е възможно, стига да опиташ. Допада ми неговата духовитост....

"Това,което научих от книгите на Норбеков е, че мога всичко,стига да го желая достатъчно силно и да съм готова да...

Ще ви се представя с името, с което моят Любим ме нарича – Мурка. “М“ като първата буква от собственото...

Изповед на Донка Кавалджиева Здравейте всички, които все още вярвате в себе си, колкото и изтъркано да ви звучи!!! Аз...

Здравейте, това е моята история - как ослепях на Запад и се излекувах на Изток... ...беше топло лято там далече,...

Ако някой ми беше казал, че ще имам второ дете преди 2-3 години, щях да се позасмея и да му...

Прочетете повече по темата тук  

  С какви заболявания дойдохте(продължителност на заболяването) Резултат в края на 10-дневния семинар Б.Х Хронична уро-инфекция с чести кризи От...

{youtube}tQU06vhqDp4|100%|320|0{/youtube}

След 1 оздравителен курс и по време на самостоятелната работа се възстанових от радикулита и от постоянните болки в кръста!...

«
»

Бюлетин

Въведете Вашия мейл адрес, за да се абонирате.footer-contact-phone02 9878730

footer-contact-mailТози имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

footer-contact-mapСофия,

пл. "П. Р. Славейков" 11, ет. 5

Банкова сметка:

IBAN: BG29STSA93000021744640

BIC: STSABGSF

Банка ДСК ЕАД

"Жануа'98" ЕООД

* Всички такси са за сметка на наредителя!